>>> U poslednjih nekoliko godina, razvojem kik boksa, thai kik boksinga i savatea, kako u svetu tako i kod nas, došlo je do visokog kvaliteta boraca pa su samim tim i takmicenja u navedenim disciplinama postala izuzetno atraktivna i popularna.

>>> U našoj zemlji održavaju se prvenstva Vojvodine i Srbije u kik boksu kao i prvenstva Vojvodine i Srbije u savateu. U oba sporta takmicari su podeljeni, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, prema starosnim, težinskim i kvalitativnim kategorijama.

>>> SK Phoenix / KBK Phoenix i SK Vojvodina/, kao i oko sto Klubova u zemlji, veliku pažnju poklanja takmicarskom obliku navedenih sportova. U 2003. ucestvovali smo samo na takmicenjima u kik boksu / jednu sezonu/ i zauzeli mesto medu prvih deset Klubova u Vojvodini. U 2004. nastavili smo sa uspesima na kik boks prvenstvima i uspešno se oprobali i na takmicenjima u savateu. U 2005. godini uspešno smo se borili u oba sporta a njaveci uspeh predstavlja titula prvaka sveta u combat savateu. Od 2006. godine pa sve do sada aktivno smo učestvovali u oba sporta i na domaćim i na međunarodnim prvenstvima. Naši klubovi visoko su rangirani u svojim sportovima i u svom članstvu imaju šampione Sveta, Evrope, Balkana i naravno Srbije. Odlične rezultate od naših takmičara i stručnog tima očekujemo i u budućnosti i u kik boksu i u savateu.

Pogledajte još :
>>> takmičari SK Phoenix
>>> Photo gallery
 

>>> Takmičari SK Phoenix su u oba sporta, savateu i kik boksu /SK Vojvodina i KBK Phoenix/ za klub ukupno osvojili:

domaća pr

251

28

108

14

86

8

57

6

01.02.2008.
Već drugu godinu za redom naš klub SK Vojvodina je najuspešniji klub u Srbiji.

Ovaj odličan uspeh postigli smo zahvaljujući našim trenerima i takmičarima koji su ove godine osvojili titule Evropskih i Svetskih šampiona i mnogobrojne medalje na domaćim i međunarodnim prvenstvima.