-Sportski klub Phoenix obuhvata delatnosti Kik boks kluba Phoenix i Savate kluba Vojvodina. Oba kluba su u svojim sportovima visoko rangirana kako na domacim tako i na međunarodnim prvenstvima.
-----SK Phoenix je osnovan septembra meseca 2002. godine u Novom Sadu. Prevashodni cilj Kluba je popularizacija KICK BOX-a i SAVATE-a, kao i ucestvovanje na amaterskim i profesionalnim takmicenjima. Osnivac i vlasnik, a ujedno i glavni trener u Klubu je Miroslav Odžic naš poznati kik bokser, podpredsednik SSS i sportski direktor SSV. Po osnivanju naš klub je odmah postao punopravni clan svih kik boks i savate saveza u našoj zemlji.
------ Od 2004. godine klub ima svoje prostorije u 1300 kaplara 1, u čijem se sastavu osim sale za borilačke sportove nalazi i FITNES centar. Pored treninga i učestvovanja na prvenstvima u zemlji i inostranstvu, SK Phoenix takođe organizuje prvenstva Srbije i Vojvodine i u kik boksu i u savateu. Od osnivanja pa sve do danas organizujemo, sada već tradicionalno, KUP NOVOG SADA u savateu koji je ujedno i izborno prvenstvo za reprezentaciju Srbije i Prvenstvo Vojvodine u kik boksu.
---Do sada, kroz Klub je prošlo više od 250 clanova. Trenutno, u Klubu ima oko 60 clanova razlicitih starosnih kategorija medu kojima ima i rekreativaca i takmicara, kako muškaraca tako i žena. Osim treninga pomenutih disciplina u Klubu se obucavaju novi trenerski i sudijski kadrovi. Treninge trenutno vode tri trenera a za ovaj poziv priprema se još nekoliko clanova.