maja odžić
je rodena 11.03.1979. godine u Novom Sadu gde je i završila srednju medicinsku školu.

Veoma rano pocela je da se bavi razlicitim sportovima a najviše uspeha imala je u košarci gde se aktivno takmicila nekoliko sezona.

2000. godine, na nagovor supruga g. Miroslava Odžica, pocinje da trenira kik boks i savate. Od otvaranja SK "Phoenix" radi sa mladim uzrasnim kategorijama i usavršava trenerski zanat. 2003. godine ucestvuje na Medunarodnom trenerskom seminaru u savateu te dobija trenersku licencu za ovu disciplinu i time postaje prvi ženski trener savatea kod nas.

2004. godine nastupa na Svetskom prvenstvu u assaut savateu i osvaja srebrnu medalju a iste godine dobija i priznanje ko najuspešnija seniorka savate Saveza Srbije .

2005. godine nastupa na Evropskom prvenstvu takode u assaut savateu ali zbog izuzetno jake konkurencije osvaja tek 4. mesto. Iste godine dobija i medunarodnu trenersku licencu sa zvanjem instruktora.

Trenutno radi u Klubu sa mladim uzrasnim kategorijama, rekreativcima i devojkama. Od 2007. godine je aktivan sudija SSS a od 2008. i međunarodni sudija u savateu.